Πέμπτη , Ιούνιος 21 2018
Home / Βιταμίνες / Βιταμίνη Β:Μάθε ποια είναι τα οφέλη που έχει για την υγεία και τη διάθεσή σου!

Βιταμίνη Β:Μάθε ποια είναι τα οφέλη που έχει για την υγεία και τη διάθεσή σου!

Μάθε ποια είναι τα οφέλη που έχει για την υγεία και τη διάθεσή σου η Βιταμίνη Β, τι μπορεί να σου συμβεί αν δεν λαμβάνεις κατάλληλες ποσότητες, και σε ποιες τροφές μπορείς να τη βρεις.

Όταν αναφερόμαστε στη Βιταμίνη Β στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα ολόκληρο σύμπλεγμα από βιταμίνες και το φυλλικό οξύ που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, την οξυδέρκεια, τη διάθεση μας, αλλά και τα επίπεδα της ευτυχίας που μπορεί να νιώθουμε. Έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνες Β6 και Β12 είναι απαραίτητης για την ενεργητικότητα μας αλλά και την ισορροπία του νευρικού συστήματος! Κάποιες άλλες έρευνες έχουν συνδέσει την εμφάνιστη της νόσου Αλτσχάιμερ με τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β12 στους ασθενείς. Η έλλειψη Βιταμίνης Β στον οργανισμό έχει επίσης συνδεθεί με ψυχιατρικές παθήσεις και κατάθλιψη.

loading...

Ποιες τροφές περιέχουν Βιταμίνη Β;

Καλές πηγές Βιταμίνης Β είναι τα λαχανικά, η μπανάνα, οι πατάτες, το κοτόπουλο, ο κρόκος του αυγού, τα καρύδια, η σαρδέλα.

Όπως εξηγεί και η Dr Shari Lieberman στο βιβλίο της “Real Vitamin and Mineral Book” η κατάλληλη ποσότητα Βg μέχρι 300mg την ημέρα. Όπως σημειώνει όμως άνθρωποι που εργάζονται σε στρεσογόνα περιβάλλοντα μπορεί να είναι ωφέλιμο να προσλαμβάνουν μέχρι και 1000mg την ημέρα (ακόμα και σε μορφή δισκίου από τα φαρμακεία).

 Η Βιταμίνη Β είναι ζωτικής σημασίας για νιώθεις ευεξία, ισορροπία και ευτυχία. Μην ξεχνάς να προσλαμβάνεις την ποσότητα που χρειάζεσαι από τις αντίστοιχες τροφές ή λαμβάνοντας τη βιταμίνη σε μορφή δισκίου από τα φαρμακεία.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …