Σάββατο , Ιούλιος 22 2017
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Βάλτε κινόα στα μπισκότα σας! Μια συνταγή διαφορετική από τις άλλες…

Βάλτε κινόα στα μπισκότα σας! Μια συνταγή διαφορετική από τις άλλες…

Η Χρυσή τροφή – ο σπόρος της Γης όπως την αποκαλούν οι λαοί της Λατινικής Αμερικής. Επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο με την ανάπτυξη των βιολογικών προϊόντων.

Μοιάζει με δημητριακό, αλλά δεν κατηγοριοποιείται σε αυτά ( για βιομηχανικούς λόγους). Πρόκειται για τον μικροσκοπικό αποξηραμένο καρπό του φυτού της Κινόα ο οποίος έχει περισσότερες πρωτεΐνες και από το σιτάρι, Ω3 λιπαρά, κάλιο, σίδηρο, αμινοξέα και πληθώρα άλλων ευεργετικών χαρακτηριστικών.

Μολονότι στην πράξη είναι ένας σπόρος, το Κινόα θεωρείται πλήρες δημητριακό και μια καλή πηγή φυτικών ινών, επιπλέον περιέχει Ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία ωφελούν την καρδιά. Επίσης είναι καλή πηγή φωσφόρου και έχει πολύ μαγνήσιο και σίδηρο.

Είναι εύπεπτη τροφή και επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην αιμάτωση του εγκεφάλου, στη συγκέντρωση και την πνευματική απόδοση. Βοηθάει στην καρδιά, τις ημικρανίες και είναι επίσης αντιοξειδωτική. Χρησιμοποιείται ευρέως στις συνταγές μαγειρικής και είναι εύπεπτη. Είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη και ανήκει στην κατηγορία των μακροβιοτικών τροφών.

Σας προσφέρουμε μια συνταγή με κινόα διαφορετική από τις άλλες, γιατί ναι μεν τι κινόα στην σαλάτα ή σαν ορεκτικό θα ήταν νοστιμότατο, αλλά θα σας αφήσει έκπληκτους το πόσο ταιριάζει παρέα με τον καφέ σε μορφή μπισκότου! %cf%83%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%bf%ce%b1

Συστατικά

  • 240 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 250 γρ. μέλι
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 250 γρ. βρασμένη και στραγγισμένη κινόα
  • 100 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 100 γρ. τσιπς σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και το περνάμε από χοντρή σίτα.
  • Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με το μέλι και σιγά – σιγά προσθέτουμε και τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Όταν ενσωματωθούν όλα αυτά, ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε ίσα – ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Αμέσως μετά προσθέτουμε τη βρώμη, την κινόα, τα κράμπερις και την σοκολάτα και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Παίρνουμε κουταλιές μεγάλες από το μείγμα (σε ποσότητα ίση με 2 κ.σ.) και τις ρίχνουμε πάνω σε ταψιά που τα έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Από κάτω θα είναι ψημένα, από πάνω θα έχουν πάρει λίγο χρώμα και μέσα θα είναι λίγο άψητα αλλά έτσι πρέπει να είναι. Βγαίνουν γενικά φουσκωτά.
  • Το καταπληκτικό με αυτά τα μπισκότα είναι ότι αφού κρυώσουν, μπαίνουν στην κατάψυξη και μπορούμε να έχουμε ένα υγιεινό σνακ όποτε θέλουμε!

*Tip:

Μπορούμε να βάλουμε και άλλα υλικά μέσα όπως ξηρούς καρπούς ή σταφίδες…

Αξίζει να δείτε...

Αντιμετωπίστε την κυτταρίτιδα με τη διατροφή!

Είναι αν όχι το πρώτο, σίγουρα ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτεσαι όταν έρχεται ...