Σάββατο , Νοέμβριος 17 2018
Home / Διατροφή / Αύξησε την πρόσληψη βιταμίνης C στην διατροφή σου

Αύξησε την πρόσληψη βιταμίνης C στην διατροφή σου

Η βιταμίνη C έχει δύο βασικά καθήκοντα στον ανθρώπινο οργανισμό: την προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος και της ψυχικής και πνευματικής ισορροπίας. Η βιταμίνη C είναι ο ισχυρότερος εχθρός όλων των ασθενειών. Χωρίς την βιταμίνη C, ο διαχωρισμός των χρωμάτων, η αίσθηση του χρόνου, η χαρά και ο ενθουσιασμός θα ήταν έννοιες αδιανόητες.

Μερικές καλές ιδέες για να αυξήσουμε την καθημερινή πρόσληψη βιταμίνης C είναι:

loading...
  • στο πρωϊνό μας να υπάρχει ένα ποτήρι χυμός από πορτοκάλι ή άλλα φρούτα
  • να τρώμε καθημερινά 2-3 φρούτα
  • στα ενδιάμεσα γεύματα να πίνουμε χυμούς και να τρώμε φρούτα. Έτσι θα μπορούμε να περιορίσουμε την πείνα μας και να καλύψουμε τις απαιτήσεις μας σε βιταμίνη C
  • Σε κάθε γεύμα να υπάρχει μία σαλάτα από φρέσκα λαχανικά
  • Να υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών στην σαλάτα μας (ντομάτες, μπρόκολο, σπανάκι, πιπεριές πράσινες και κόκκινες)
  • Μία με δύο φορές την εβδομάδα να υπάρχει στο γεύμα μας πατάτα ψητή ή βραστή.

Η βιταμίνη C παρουσία του ατμοσφαιρικού οξυγόνου καταστρέφεται. Για αυτό πρέπει οι σαλάτες και οι χυμοί να καταναλώνονται αμέσως μετά την παρασκευή τους ή να αποθηκεύονται για μικρό χρονικό διάστημα σε σκεύη που κλείνουν αεροστεγώς.

Επίσης η βιταμίνη C χάνεται κατά το μαγείρεμα των τροφών σε νερό. Έτσι προτιμότερο είναι οι σαλάτες και τα φρούτα να καταναλώνονται ωμά και όχι βραστά.

 

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …