Πέμπτη , Ιούνιος 21 2018
Home / Διατροφή / Αυτές οι 4 τροφές θα σας χαρίσουν πιο λευκά δόντια!

Αυτές οι 4 τροφές θα σας χαρίσουν πιο λευκά δόντια!

Σίγουρα ο νούμερο 1 παράγοντας στα υγιή και λευκά δόντια είναι ο σωστός καθαρισμός τους και οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση

Μήλα

Το φρούτο αυτό απαιτεί πολύ μάσημα κι αυτό συνιστά μια καλή, καθαριστική άσκηση για το στόμα σας. Η φυσική δράση τριβής ξεπλένει σωματίδια από τα δόντια και τα κρατά λευκά.

Γαλακτοκομικά

Αν η μαμά σας σας έλεγε πάντα να πίνετε γάλα για γερά οστά και λαμπερά δόντια είχε δίκιο. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί, το γιαούρτι και το γάλα, περιέχουν γαλακτικό οξύ και ασβέστιο, το οποίο ενισχύει το σμάλτο που δυναμώνει τα δόντια, αλλά και τα λευκαίνει. Το τυρί, μάλιστα, λόγω του ότι το μασάμε, οδηγεί στην παραγωγή σάλιου, το οποίο καθαρίζει τα σωματίδια του φαγητού.

loading...

Κουνουπίδι

Είναι μια από τις τροφές που, όπως και το μήλο, απαιτεί αρκετή μάσηση κι αυτό είναι καλό. Όσο περισσότερο χρειάζεται μια τροφή για να διαλυθεί, τόσοπερισσότερο σάλιο παράγουμε και το σάλιο αποτελεί φυσικό καθαριστικό για τα δόντια μας.

Σέλινο

Τα φρούτα και λαχανικά με φυτικές ίνες δεν είναι μόνο χαμηλά σε θερμίδες, αλλά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Όσον αφορά τα δόντια, συμβάλλουν στο να παραμείνουν λευκά και στη διατήρηση του υγιούς ιστού των ούλων.

 

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …