Σάββατο , Νοεμβρίου 18 2017

Αυγά Benedict

Συστατικά
  • 4 αυγά μέτρια
  • 2 στρογγυλές φέτες ψωμιού
  • 100 γρ. σπανάκι baby
  • 6 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 φέτες ζαμπόν καπνιστό fouantre

Για την ολαντέζ (Hollandaise)

  • 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 κρόκους
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 1 κ.γ. νοστιμιά
  • πιπέρι
  • θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό, ίσα ίσα να σιγοβράζει.
  • Τοποθετούμε πλαστική μεμβράνη πάνω από 4 ράμεκιν (μικρά κεραμικά φορμάκια).
  • Πιέζουμε με τα χέρια μας την μεμβράνη ώστε να απλωθεί στον πάτο.
  • Σπάμε προσεκτικά 1 αυγό μέσα σε κάθε ράμεκιν.
  • Τυλίγουμε προσεκτικά την μεμβράνη βγάζοντας τον αέρα δημιουργώντας σακουλάκια αυγού και κάνουμε κόμπο για να μην μας ανοίξουν.
  • Βάζουμε προσεκτικά τα αυγά με την μεμβράνη στην κατσαρόλα
  • Αφήνουμε 4 λεπτά να ποσαριστούν.
  • Αφαιρούμε τα αυγά από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Το λαδώνουμε ελαφρά και φρυγανίζουμε τα ψωμάκια από τις δύο πλευρές.
  • Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Για την ολαντέζ

loading...
  • Στην κατσαρόλα που ήδη ποσάραμε τα αυγά βάζουμε από πάνω ένα μπολ χωρίς όμως ο πάτος του να ακουμπάει στο νερό. Δημιουργούμε δηλαδή ένα μπεν μαρί.
  • Ρίχνουμε στο μπολ το ξίδι, τους κρόκους, το νερό και τη μουστάρδα.
  • Ανακατεύουμε για 3-5 λεπτά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα μας.
  • Προσέχουμε να ανακατεύουμε και τις άκρες για να μην ψηθεί το αυγό στα τοιχώματα του μπολ.
  • Όταν το μείγμα μας έχει πήξει αρκετά και αφήνει σημάδια στη βάση του μπολ αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο στο μπολ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός την ολλανδέζ μας.
  • Προσέχουμε να απορροφηθεί το βούτυρο όσο ανακατεύουμε πριν ρίξουμε την υπόλοιπη ποσότητα γιατί αλλιώς η ολλανδέζ μας θα κόψει.
  • Τέλος, ρίχνουμε τη νοστιμιά.
  • Σε ένα πιάτο βάζουμε το σπανάκι, τα τοματίνια και τις φέτες από το ψωμί.
  • Πάνω από το ψωμί μοιράζουμε τις φέτες του ζαμπόν και 2 αυγά ποσέ σε κάθε φέτα.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα ολλανδέζ πάνω από τα αυγά.
  • Προσθέτουμε πιπέρι και θυμάρι.

Αξίζει να δείτε...

Το Σωστό Πρωινό

Για να το πετύχεις αυτό, έχε υπόψη σου τρεις κατηγορίες τροφών: 1. Ολικής αλέσεως υδατάνθρακες ...