Παρασκευή , Μάιος 25 2018
Home / Δίαιτα / Απώλεια βάρους: Ρόλος διατροφής και σωματικής άσκησης

Απώλεια βάρους: Ρόλος διατροφής και σωματικής άσκησης

Όλοι γνωρίζουμε ότι για να χάσουμε κιλά, πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες από όσες καίμε. Αυτό πολλές φορές οδηγεί σε αυστηρές δίαιτες ή σε πολλές ώρες σωματικής δραστηριότητας. Όμως, τι είναι πιο αποτελεσματικό η δίαιτα ή η άσκηση; Αν πρέπει να διαλέγατε ένα από τα δυο, ποιο θα σας έδινε τα καλύτερα αποτελέσματα;

Για να λυθούν οι παραπάνω απορίες έγιναν μελέτες και το 2013 οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Loyola βρήκαν κάποιες ενδείξεις ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Γιατί; Διότι όσο περισσότερο ασκήστε τόσο περισσότερο μπορεί να αυξηθεί η όρεξη σας. Αυτή η μελέτη δεν είναι η πρώτη που οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα. Εδώ και χρόνια έχουν γίνει έρευνες και μερικές από αυτές έχουν δείξει ότι η σωματική δραστηριότητα δεν οδηγεί αναγκαστικά σε απώλεια βάρους. Επίσης, η επιστήμη επικεντρώνεται όλο και πιο πολύ στη διατροφή, δείχνοντας ότι ο νούμερο ένα υπεύθυνος της παχυσαρκίας δεν είναι η καθιστική ζωή, αλλά η κακή διατροφή.

loading...

Παρόλα όμως τα παραπάνω είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η σωματική δραστηριότητα είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της υγείας και της φυσικής κατάστασης. Επίσης, οι ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι η άσκηση μπορεί να αμβλύνει την αύξηση της παχυσαρκίας, είναι περιορισμένες. Όντας σωματικά δραστήριοι έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στη πρόληψη πολλών νοσημάτων, στη βελτίωση της ψυχικής υγείας και στο προσδόκιμο ζωής. Τέλος, όσοι καταφέρνετε να γυμνάζεστε και παράλληλα να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή έχετε βρει το μυστικό της ευεξίας και της μακροζωίας.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή ...