Τρίτη , Αύγουστος 20 2019
Home / Διατροφή / Αποξηραμένα βερίκοκα και αδυνάτισμα…

Αποξηραμένα βερίκοκα και αδυνάτισμα…

Τα αποξηραμένα βερίκοκα είναι μια πολύ καλή και άμεση πηγή σιδήρου για όσους χρειάζονται ένα τονωτικό σνακ για όλες της ώρες της ημέρας, χωρίς πολλές θερμίδες αλλά με περισσή νοστιμιά. Είναι εύκολο να τα βρούμε για να τα αγοράσουμε χρειάζεται όμως προσοχή στην διαλογή τους : όσο αποξηραμένα βερίκοκα έχουν έντονο πορτοκαλί χρώμα και μας προκαλούν να τα αγοράσουμε, έχουν υποστεί επεξεργασία με προσθήκη θείου και για αυτό είναι καλύτερα να τα αποφεύγουμε. Προτιμότερη είναι η αγορά ξερών βερίκοκων με ελαφρά πορτοκαλί χρώμα κι όχι τόσο ζωηρή όψη.

loading...

Τα αποξηραμένα βερίκοκα μπορούμε να τα βρούμε στην αγορά με ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης, είναι πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνη C, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι κατάλληλα για κατανάλωση ακόμα και από τα μικρά παιδιά. Οι θερμίδες τους δεν είναι υψηλές : το 3 μεγάλα κομμάτια έχουν περίπου 80 θερμίδες ενώ τα 6 κομμάτια 160 θερμίδες και μπορούν επάξια να αντικαταστήσουν κάποιο γλυκό. Αν έχουν επικάλυψη ζάχαρης έχουν και περισσότερες θερμίδες.

Μπορούμε να τα προσθέσουμε σε λογικές ποσότητες στο γιαούρτι, την σαλάτα ή την φρουτοσαλάτα μας ενώ είναι εύκολο να τα έχουμε πάντα μαζί μας λόγω της υψηλής διατηρησιμότητας τους εκτός ψυγείου. Παράλληλα μας δίνουν την αίσθηση του κορεσμού ενώ η γλυκύτητα τους μας αφήνει ευχαριστημένους!

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …