Τετάρτη , Αύγουστος 15 2018
Home / Διαιτολόγοι - Διατροφολόγοι / Απαράβατοι κανόνες για την παραλία

Απαράβατοι κανόνες για την παραλία

 

1. Καταρχήν θα πρέπει όλοι οι γονείς να ξέρουν πως δεν πρέπει να βουτήξουμε στη θάλασσα έχοντας γεμάτο στομάχι. Ακόμα και με μπρατσάκια ή σωσίβιο. Λανθασμένα κάποιοι από μας, νομίζουν πως τα σωσίβια προστατεύουν. Λάθος. Το πόση ώρα μετά το γεύμα θα βουτήξουμε, εξαρτάται από αυτό που φάγαμε… καλό είναι λοιπόν, να έχουν περάσει τουλάχιστον 1-2 ώρες μετά το γεύμα. Εάν πάλι αυτό που φάγαμε είναι κάτι βαρύ… περισσότερες. Γιατροί αναφέρουν πως με την πίεση του νερού στη κοιλιά, γίνεται μικρή αναγωγή που μπορεί να προκαλέσει έντονο λαρυγγόσπασμο, κράμπες κ.λπ., που μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και ανακοπή. Οπότε, δείξτε μεγάλη προσοχή σε αυτό το κομμάτι!

2. Προμηθευτείτε ένα μικρό ψυγείο παραλίας. Το κόστος δεν είναι πολύ μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς πως το έχουμε για πολλά χρόνια. Ένα καλό μικρό ψυγείο, θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους για πολλά πολλά χρόνια.

loading...

3. Να έχετε μαζί σας, όλα εκείνα τα αξεσουάρ που χρειάζονται για να γίνει εύκολη η παραμονή σας στη παραλία –χωρίς δυσκολίες, π.χ. μαχαιράκι αν χρειαστεί, πιρούνια, χαρτοπετσέτες, ποτήρι, κ.λπ. Καλό βέβαια θα ήταν να ξέρετε πως καταναλώνεται το γεύμα που θα έχετε μαζί σας και τι χρειάζεται να πάρετε, έτσι ώστε να είστε σίγουροι πως θα το καταναλώσετε.

4. Δεν ξεχνάμε το νερό! Απαραίτητο για την ενυδάτωσή μας! Το νερό στοιχίζει ακριβά σε μια παραλία! Μάλιστα, μπορούμε να έχουμε μέσα στο ψυγείο μας 1 ½ λίτρο παγωμένο νερό (που το έχουμε βάλει στην κατάψυξη από την προηγούμενη μέρα), για να διατηρούνται για περισσότερη ώρα τα φαγητά μας, αλλά και μόλις αυτό αρχίσει και ξεπαγώνει να το καταναλώσουμε. Είναι πολύ έξυπνο σαν ιδέα.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …