Κυριακή , Φεβρουάριος 24 2019
Home / Δίαιτα / Αντέγραψε τα μυστικά των αδύνατων γυναικών και απόλαυσε το νέο σου σώμα!

Αντέγραψε τα μυστικά των αδύνατων γυναικών και απόλαυσε το νέο σου σώμα!

Για αρχή, οφείλουμε να ομολογήσουμε το εξής: οι αδύνατες γυναίκες δεν σκέφτονται το φαγητό 24 το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις σχετικές έρευνες, οι λιπόσαρκες γυναίκες πολύ απλά δεν έχουν το μυαλό τους στο φαγητό τόσο συχνά όσο το έχουμε εμείς, οι υπόλοιπες. Οι αδύνατοι άνθρωποι έχουν μια χαλαρή σχέση με το φαγητό, εξηγούν οι διατροφολόγοι.

Οι υπέρβαροι φαίνεται πως έχουν την προδιάθεση να είναι απορροφημένοι από το θέμα του φαγητού όλη μέρα. Έχουν το μυαλό τους εστιασμένο στο τι θα φάνε και πόσο συχνά ή ακόμη έχουν την τάση να βάζουν ταμπέλες στα φαγητά ταξινομώντας τα σε καλά και κακά, νόστιμα και άνοστα. Το αποτέλεσμα είναι, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, να έχουν στο μυαλό τους το φαγητό συνέχεια .

Ειδικοί διατροφολόγοι εξερευνούν τα πολύπλοκα μυαλά εκείνων των γυναικών που με τρόπο φυσικό και αβίαστο διατηρούνται αδύνατες, ενώ στη συνέχεια θα σου δείξουν τον τρόπο για να πράξεις όπως κι εκείνες, έχοντας τα ανάλογα αποτελέσματα.

 ΜΥΣΤΙΚΟ 1ο
Δίνουν έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα του φαγητού.
Σε μία υποθετική κλίμακα τροφικής πληρότητας από το 1 ως το 10, οι αδύνατες γυναίκες σταματούν να τρώνε στο επίπεδο 6 ή 7, υποστηρίζει ο συγγραφέας του βιβλίου «Οι λεπτοί άνθρωποι δεν καθαρίζουν το πιάτο τους ». Και τι γίνεται με τους υπόλοιπους; Όπως παραδέχεται ο συγγραφέας, οι περισσότεροι συνήθως φτάνουμε στο επίπεδο 8, ακόμα και στο 10 για να αισθανθούμε την απόλυτη πληρότητα που θα μας δώσει και τη ζητούμενη ικανοποίηση. Γιατί; Ισως επειδή λανθασμένα εξισώνεις την αίσθηση της πληρότητας που σου δίνει η τροφή σου με ένα αίσθημα ικανοποίησης, ενώ από την άλλη νιώθεις ότι τη στερείσαι αν σταματήσεις πριν φτάσεις σε αυτό το σημείο. Μπορεί ακόμη να έχεις συνηθίσει να τρως όλο το φαγητό σου, ανεξαρτήτως τού αν το χρειάζεσαι πραγματικά ή όχι. Αλλά και γι ‘αυτό μπορείς να κάνεις κάτι. . Εξάλλου ούτε η μαμά σου θα σε μαλώσει ούτε ο κακός λύκος θα έρθει να σου το φάει
Καν’το πράξη: Για να νιώσεις τη χαρά ότι έφαγες κι εσύ όπως εκείνες οι ζηλευτά αδύνατες γυναίκες, απλά άφησε αποφασιστικά το πιρούνι στο τραπέζι περίπου στα μισά του γεύματος σου, χρησιμοποιώντας την κλίμακα 1-10, την οποία αναφέραμε προηγουμένως, βαθμολογώντας τα επίπεδα της πληρότητας σου. Επανάλαβε τη διαδικασία στο επόμενο γεύμα σου κι ενώ σου έχουν μείνει στο πιάτο μόνο 5 μπουκιές. Στόχος σου είναι να αφυπνίσεις την επίγνωση σου σχετικά με το πόση ικανοποίηση νιώθεις κατά τη διάρκεια του γεύματος σου. Στην αρχή του γεύματος, στη μέση, λίγο πριν το τέλος … Σταδιακά επιβραδύνεις την ιεροτελεστία του φαγητού, βοηθώντας έτσι τον οργανισμό σου να αποκτήσει την αίσθηση της πληρότητας.

ΜΥΣΤΙΚΟ 2ο
Δεν μαγειρεύουν πριν πεινάσουν!
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να αντιμετωπίζουμε την πείνα ως μία κατάσταση που χρειάζεται άμεση και γρήγορη επέμβαση. Αν έχεις αναπτύξει τη λεγόμενη φοβία της πείνας, τότε είναι πολύ πιθανό εντελώς ασυνείδητα να τρως μεγαλύτερες ποσότητες από ότι πραγματικά χρειάζεσαι προκειμένου να προλάβεις την εμφάνιση της φοβίας σου. Σ ‘αυτή την περίπτωση όμως δεν ισχύει το ρητό «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Οι αδύνατοι άνθρωποι καταφέρνουν και το αντιμετωπίζουν καλύτερα ακριβώς επειδή γνωρίζουν ενδόμυχα ότι οι κράμπες που δημιουργεί η πείνα στο στομάχι μας μπορούν να πηγαινοέρχονται χωρίς να μας συμβεί κάτι τραγικό, μέχρι τη στιγμή που τελικά θα αποφασίσουμε ή θα μπορέσουμε να φάμε.
Καν’το πράξη: Διάλεξε μια μέρα με ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα, που δεν σου επιτρέπει και πολλές σκέψεις γύρω από την αγαπημένη σου συνήθεια (βλ. το φαγητό). Έτσι, μπορείς να δώσεις παράταση στην ιεροτελεστία κατά μία ή και δύο ώρες. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις το εξής: προσπάθησε να αποφύγεις το συνηθισμένο βραδινό τσιμπολόγημα. Θα δεις ότι αφού περάσει η πρώτη ώρα κατά την οποία η πείνα θα σου φανεί ανυπέρβλητη, στη συνέχεια θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Αυτή η πειθαρχία θα σε βοηθήσει ώστε την επόμενη φορά που θα νιώσεις τις γνώριμες κράμπες να δείξεις αυτοσυγκράτηση πριν επιτρέψεις στον εαυτό σου να κάνει το συντομότερο δρόμο μέχρι το ψυγείο σου.

loading...

ΜΥΣΤΙΚΟ 3ο
Δεν θεραπεύουν τη θλίψη με φαγητό!
«Όχι, οι αδύνατες γυναίκες δεν είναι άτρωτες από εκείνη την τάση που οδηγεί τους συναισθηματικά ευάλωτους στο ράφι με τα σνακ», λένε οι διαιτολόγοι. Αυτό όμως που τις διαφοροποιεί από όλους τους υπόλοιπους είναι η δύναμη να το συνειδητοποιούν, να το ελέγχουν και να το σταματούν.
Καν’το πράξη: Πρόσθεσε τη λέξη «HALT» (δηλ ΑΛΤ!) στο προσωπικό σου ημερολόγιο. Γιατί περισσότερο από μία εντολή (π.χ. σταμάτα να μασουλάς πατατάκια μπροστά από την τηλεόραση) είναι ένα ακρωνύμιο που σχηματίζεται από τα αρχικά των λέξεων Hungry (πεινασμένος), Angry (θυμωμένος), Lonely (μοναχικός), Tired (κουρασμένος) – τις τέσσερις πιο συνηθισμένες παγίδες που οδηγούν σε συναισθηματική κατανάλωση φαγητού. Αν είσαι πραγματικά πεινασμένη, μπορείς να φας ένα ισορροπημένο σνακ, όπως μια χούφτα ξηρούς καρπούς, που θα σε κρατήσει χορτασμένη και γεμάτη ενέργεια μέχρι το επόμενο γεύμα σου. Αλλά, αν είσαι θυμωμένη, κουρασμένη ή αισθάνεσαι μοναξιά, μην κάνεις το λάθος να το ρίξεις στο φαγητό. Υπάρχουν άλλες-πιο εποικοδομητικές-λύσεις για να ξεπεράσεις τη συναισθηματική σου ένταση και μάλιστα χωρίς θερμίδες. Αν βράζεις λοιπόν από το θυμό σου, απλά βγες έξω και τρέξε έντονα για λίγα λεπτά. Οταν θα επιστρέψεις όλα θα είναι διαφορετικά. Και με τη μοναξιά τι γίνεται; Τηλεφώνησε σε ένα φίλο, κάλεσέ τον σπίτι σου ή στείλε ένα μέιλ. Ακόμα καλύτερα κάνε μια βόλτα, σταθερή αξία κοινωνικοποίησης, αφού όλο και κάποιον γνωστό θα συναντήσεις. Τέλος, αν είσαι κουρασμένη, μην το σκέφτεσαι άλλο, τρέξε στο κρεβάτι!

ΜΥΣΤΙΚΟ 4ο
Τρώνε περισσότερα φρούτα!
Κατα γενική ομολογία, αλλά και σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η έρευνα του 2006 που δημοσιεύτητηκε στο Journal of the American Association, οι αδύνατες γυναίκες καταναλώνουν μία μερίδα φρούτων περισσότερο από ότι οι υπόλοιπες γυναίκες, ενώ το τραπέζι τους έχει συνήθως περισσότερες φυτικές ίνες και λιγότερα λίπη.
Καν’το πράξη: Ξεκίνα τα μαστορέματα. Για να φτάσεις στο σημείο να υιοθετήσεις τη διατροφή των αδύνατων, πρέπει να βρεις τρόπους να εισαγάγεις στο καθημερινό μενού σου 3 περίπου μερίδες φρούτων. Ένα έξυπνο τρικ είναι να πασπαλίσεις τα δημητριακά σου ή το γιαούρτι σου με ψιλοκομμένο σταφύλι ή και άλλα φρούτα που προτιμάς. Ακόμη μπορείς να προσθέσεις στο σάντουιτς με γαλοπούλα κομματάκια αχλαδιού, μήλου, βερίκοκου ή ανανά. Για επιδόρπιο μπορείς να απολαύσεις ένα ψημένο μήλο πασπαλισμένο με κανέλα. Επιπλέον, έχε πάντα στο μέσο του τραπεζιού της κουζίνας σου ένα μεγάλο μπολ με διαφορετικά φρούτα. Έτσι, όταν θα νιώσεις τις περίφημες κράμπες της πείνας, θα σου έρθει πολύ πιο εύκολο να κάνεις την κίνηση και να πιάσεις ένα φρούτο παρά να περιμένεις να ετοιμάσεις κάτι άλλο.

Μυστικό 7ο:
Δεν σταματούν να κουνιούνται!
Τί σημαίνει αυτό; Ότι κατά μέσο όρο, οι αδύνατες γυναίκες είναι όρθιες κάνοντας κάτι περίπου 2,5 ώρες την ημέρα, γεγονός που τις βοηθά να χάνουν περίπου 4 κιλά το χρόνο, σύμφωνα με μελέτη στο Ρότσεστερ, Μινεσότα.
Καν’το πράξη: Προσπάθησε να εφαρμόσεις ένα τεστ αυτογνωσίας στον εαυτό σου. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι συνήθως υπερεκτιμούμε τα επίπεδα της καθημερινής μας δραστηριότητας. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως περνούν 16-20 ώρες από τη μέρα τους καθιστοί. Μια λύση που θα σε βοηθήσει να εκτιμάς σωστά τα επίπεδα της δραστηριότητάς σου είναι να φορέσεις ένα ποδόμετρο. Με αυτό μπορείς εύκολα να υπολογίσεις πόσο κοντά φτάνεις στα 10.000 βήματα την ημέρα, που είναι και το ζητούμενο. Επίσης, μπορείς να συνδυάσεις ένα δομημένο πρόγραμμα 30 λεπτών άσκησης τη μέρα με την υιοθέτηση κάποιων υγιεινών συνηθειών, όπως το να μη χρησιμοποιείς το ασανσέρ αλλά τη σκάλα, ή το να σφουγγαρίζεις το σπίτι σε έντονο ρυθμό (θα σε βοηθήσει σε αυτό μια ροκ ηχητική υπόκρουση!).

Μυστικό 8ο:
Κοιμούνται Καλά!
Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας είναι ο καλός ύπνος. Οι γυναίκες των οποίων το σώμα θαυμάζουμε, κατά μέσο όρο απολαμβάνουν ένα 2ωρο ύπνου περισσότερο την εβδομάδα από τις υπόλοιπες γυναίκες που βασανίζονται από έξτρα κιλά, σύμφωνα με μελέτη του Eastern Virginia Medical School. Οι ερευνητές έχουν αναπτύξει τη θεωρία ότι η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα της ορμόνης που αυξάνει την όρεξη, της περίφημης γκρελίνης, και μειωμένα επίπεδα της αγαπημένης ορμόνης που αναστέλλει την όρεξη, της λεπτίνης.
Καν’το πράξη: Μη φοβάσαι να κοιμηθείς. Δεν θα χάσεις τίποτα σπουδαίο με 17 λεπτά έξτρα ύπνου την ημέρα – το νούμερο αυτό εξάγεται από το 2ωρο ύπνου την εβδομάδα-, αντιθέτως θα τα πας περίφημα σε όλες τις υπόλοιπες ασχολίες σου, που θα βλέπεις να εκτελούνται από εσένα με απαράμιλλη άνεση και ευκολία. Ξεκίνα λοιπόν από σήμερα με ένα γεμάτο 8ωρο ύπνου, οι σωστές ώρες για έναν ενήλικα.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …