Τετάρτη , Ιανουάριος 17 2018
Home / Μαγειρική / Αλμυρό κέικ με παριζάκι

Αλμυρό κέικ με παριζάκι

Υλικά:

4 πίτες για σουβλάκια
1 παριζάκι
300 γρ. γάλα
4 αβγά
100 γρ. κεφαλοτύρι
2 κλων. θυμάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε τις πίτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζετε στο μούλτι για να τις αλέσετε σε μικρά κομμάτια. Δεν θέλετε να γίνουν εντελώς ψίχουλα, θέλετε και μικρά κομματάκια.

loading...

Βάζετε τις θρυμματισμένες πίτες σε μεγάλο μπολ. Κόβετε το παριζάκι σε μικρά κομμάτια και το βάζετε επίσης στο μπλέντερ και το αλέθετε με διακεκομμένες κινήσεις για να χοντροαλεστεί. Το προσθέτετε στις πίτες και ανακατεύετε. Αλέθετε στο μπλέντερ και το κεφαλοτύρι πολύ ψιλό και το προσθέτετε στο μείγμα. Προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.

Χτυπάτε σε μπολ 4 αβγά και τα προσθέτετε στο μείγμα μαζί με το γάλα. Αρωματίζετε με λίγο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύετε καλά.

Λαδώνετε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα χωρίς να το πιέσετε πολύ. Στρώνετε απαλά την επιφάνειά του και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

Αξίζει να δείτε...

Μελομακάρονα με λίγες θερμίδες!

Δοκιμάστε να φτιάξετε τα μελομακάρονα που προτείνουν οι διαιτολόγοι για όσους δε θέλουν να επιβαρυνθούν ...