Τετάρτη , Δεκέμβριος 13 2017
Home / Μαγειρική / Αλμυρά μπισκότα με παπαρουνόσπορο

Αλμυρά μπισκότα με παπαρουνόσπορο

Υλικά

200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμ. βούτυρο
1 κρόκος
80 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.γ. παπαρουνόσπορος

Εκτέλεση– Σε μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με την παρμεζάνα, κάνε μια λακκούβα στη μέση και ρίξε το βούτυρο σε κομμάτια, τον κρόκο και τον παπαρουνόσπορο. Ζύμωσε καλά και αν η ζύμη σου είναι στεγνή, πρόσθεσε λίγο νερό, περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού.

loading...

– Πλάσε τη ζύμη, τύλιξέ τη με διάφανη μεμβράνη και άφησέ τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

– Βγάλε τη μεμβράνη από τη ζύμη και πλάσε λεπτά κουλουράκια. Στο μεταξύ άναψε το φούρνο (με αέρα) στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθέτησέ τα και ψήσ’ τα για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

TIP Εάν δε βρεις παπαρουνόσπορο, μπορείς να τον αντικαταστήσεις με μαύρο σουσάμι.

Αξίζει να δείτε...

Ένα εκπληκτικό πρωινό για τις γιορτές: Το νοστιμότερο Χριστουγεννιάτικο cake που δοκίμασες ποτέ!

Ορίστε και μία συνταγή για τις ημέρες των εορτών, διαφορετική από τις άλλες: Ένα υπέροχο ...