Πέμπτη , Απρίλιος 19 2018
Home / Δίαιτα / Έτσι θα αισθάνεστε πάντα χορτάτοι!!

Έτσι θα αισθάνεστε πάντα χορτάτοι!!

Αν σας έχει συμβεί να φάτε ένα γεύμα και μετά από λίγο να ξαναπεινάτε, τότε γνωρίζετε πόσο απογοητευτικό είναι αυτό το συναίσθημα, ιδίως εάν προσπαθείτε να χάσετε κιλά. Όταν λοιπόν, πιάνετε το εαυτό σας να πεινάει συχνά, ίσως διαλέγετε τις λάθος τροφές.Ορισμένα τρόφιμα έχουν τη δυνατότητα, να σας κάνουν να νιώσετε πλήρεις για πολλές ώρες, και επίσης, μπορούν να σας αποτρέψουν από την υπερκατανάλωση τροφής.

Σπόροι Chia. Αυτοί οι σπόροι  είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι, μετά την κατανάλωση τους. Επίσης, είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, η οποία θα σας κρατήσουν πλήρεις για όλη την ημέρα. Προσπαθήστε να τους βάζετε στο γιαούρτι ή σε smoothies, και θα έχετε ένα χορταστικό γεύμα.

loading...

Μούρα. Όλα τα είδη των μούρων είναι πλούσια σε ίνες και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Επίσης, τα μούρα περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού, γι αυτό και η κατανάλωση τους σας κρατάει χορτάτους για αρκετές ώρες.

Ξηροί καρποί. Οι ξηροί καρποί είναι μια άλλη πηγή θρεπτικών ινών. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να φοβούνται να τους καταναλώσουν,  λόγω της περιεκτικότητας σε λίπος. Όμως τα λίπη που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς είναι τα υγιή, αυτά δηλαδή που χρειάζεται το σώμα μας και που βοηθάνε στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Μελέτες έχουν δείξει, ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μεταξύ των γευμάτων σας βοηθάει να νιώθετε χορτάτοι και χαλιναγωγεί την πρόσληψη τροφής.

Τρόφιμα όπως κινόα, ψωμί ολικής αλέσεως, καφέ ρύζι, εκτός του ότι συμβάλουν, ώστε να νιώθετε πλήρεις, ρυθμίζουν επίσης, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό βοηθάει όσους έχουν διαβήτη και όσους πεινάνε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή ...