Κυριακή , Ιούλιος 22 2018
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Ένα εκπληκτικό πρωινό για τις γιορτές: Το νοστιμότερο Χριστουγεννιάτικο cake που δοκίμασες ποτέ!

Ένα εκπληκτικό πρωινό για τις γιορτές: Το νοστιμότερο Χριστουγεννιάτικο cake που δοκίμασες ποτέ!

Ορίστε και μία συνταγή για τις ημέρες των εορτών, διαφορετική από τις άλλες: Ένα υπέροχο κέηκ Babka που θα σε ξετρελάνει!
 
 ΥΛΙΚΑ
  • 2 1/4 κουταλιές του γλυκού μαγιά
  • 3/4 φλιτζανιού γάλα
  • 6 κ.σ βούτυρο
  • 6 κ.σ ζάχαρη
  • 2 κ.σ λάδι
  • 1 κ.γ βανίλια
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 3 1/3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κ.γ αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακάτεψε τη μαγιά στο γάλα μέχρι να διαλυθεί. Χτυπήστε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ. Πρόσθεσε τη βανίλια και το λάδι και ανακάτεψε καλά. Βάλε τους κρόκους έναν έναν και χτυπήστε μέχρι να απορροφηθούν. Χτυπήστε το μίγμα στο μίξερ για δύο λεπτά στο δυνατό. Χαμηλώστε το μίξερ και προσθέστε αλάτι και αλεύρι και το μείγμα γάλακτος και μαγιάς. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και σφιχτό. Μεταφέρετε το σε μία αλευρωμένη επιφάνεια,πλάστε το με τα χέρια για δύο λεπτά. Μόλις γίνει μαλακό βάλτε το μείγμα σε ένα λαδομένο μπολ και καλύψτε το με ζελατίνα. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για δύο ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθός του.

loading...

ΓΕΜΙΣΗ

3/4 φλιτζανιού κουβερτούρα
1 φλ καβουρδισμένα αμύγδαλα
1 κ.γ τριμμένη κανέλα
1/4 φλ βούτυρο

Όσο φουσκώνει το ζυμάρι ετοιμάστε τη γέμιση. Βάλτε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπόλ και ανακατέψτε.
Για να πλάσετε τη ζύμη: Βάλτε το ζυμάρι σε μία αλευρωμένη επιφάνεια. σηκώστε το ελαφρώς για να βεβαιθωθείτε ότι δεν κολλάει. Ρίξτε επάνω στο ζυμάρι το μείγμα και απλώστε. Τυλίξτε το ζυμάρι. Σκεπάστε με ζελατίνα και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για μία με δύο ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC. Ψήστε για 20-30 λεπτά, μετά αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα τόσα.

Αξίζει να δείτε...

Γιορτές, κιλά και παιδί. Πως μπορεί να χάσει τα κιλά των γιορτών το παιδί μου;;

Τις περισσότερες φορές μαζί με τις διακοπές του σχολείου, την ξεκούραση και τον Άγιο Βασίλη …